ANFACO-CECOPESCA lanza «A Matriculata»

Sep 6, 2024

 «Una iniciativa innovadora en colaboración con la Consellería do Mar para promover una alimentación saludable entre los jóvenes universitarios»

ANFACO-CECOPESCA, en colaboración con la Consellería do Mar de la Xunta de Galicia y cofinanciada por el Fondo Europeo Marítimo, de Pesca y de Acuicultura (FEMPA), presenta «La Matriculata», una novedosa iniciativa con el objetivo de promover hábitos alimenticios saludables entre la comunidad universitaria.

A través de «La Matriculata», la foodtruck “Cata la lata” recorrerá los principales campus universitarios de Galicia, ofreciendo degustaciones gratuitas de conservas de pescado y marisco. Esta iniciativa no solo busca acercar a los jóvenes a la riqueza nutricional de estos manjares, sino también demostrar su versatilidad para la preparación de platos fáciles, rápidos y nutritivos.

Calendario de la ruta de La Matriculata

  • Lunes 16 de septiembre: Campus de Santiago de Compostela, Universidad de Santiago de Compostela.
  • Martes 17 de septiembre: Campus de A Coruña, Universidad de A Coruña.
  • Miércoles 18 de septiembre: Campus de Lugo, Universidad de Santiago de Compostela.
  • Jueves 19 de septiembre: Campus de Ourense, Universidad de Vigo.
  • Viernes 20 de septiembre: Campus de Pontevedra, Universidad de Vigo.
  • Lunes 23 de septiembre: Campus de Vigo, Universidad de Vigo.

Entre las 11:00 y las 16:00 horas, los estudiantes podrán disfrutar de una variada selección de pinchos elaborados con conservas de pescado y marisco, y recibirán un recetario gratuito para replicar estas recetas en casa. Además, se contará con la participación de reconocidos expertos gastronómicos como Chema García (@elafarogastro) y Alberto Ribas (@Alivientoo @Maisgrelos), quienes estarán presentes para compartir sus mejores consejos y trucos culinarios, demostrando a los jóvenes “Qué fácil es quererse bien”.

Objetivo de La Matriculata

El propósito fundamental de «La Matriculata» es sensibilizar a los estudiantes universitarios acerca de la relevancia de llevar una dieta equilibrada, subrayando las ventajas nutricionales de las conservas de pescado y marisco. Con esta iniciativa, ANFACO-CECOPESCA refuerza su compromiso con la promoción de las conservas y productos del mar y fomenta el bienestar general de la sociedad.

El desarrollo de esta campaña se podrá seguir a través de los perfiles de las redes sociales de ANFACO-CECOPESCA (Cata la lata):

Blog (Cata La Lata): https://catalalata.com/

Instagram (Cata La Lata): https://www.instagram.com/catalalataoficial/

Facebook (Cata La Lata): https://www.facebook.com/catalalata

Twitter (ANFACO-CECOPESCA): https://x.com/anfacocecopesca?t=IHxEw6EJGpbypAjmRFuI-A&s=09

LinkedIn (ANFACO-CECOPESCA): https://www.linkedin.com/company/anfaco-cecopesca/


 

«Unha iniciativa innovadora en colaboración coa Consellería do Mar para promover unha alimentación saudable entre os xoves universitarios«

ANFACO-CECOPESCA, en colaboración coa Consellería do Mar da Xunta de Galicia e cofinanciada polo Fondo Europeo Marítimo, de Pesca e de Acuicultura (FEMPA), presenta «A Matriculata», unha nova iniciativa co obxectivo de promover hábitos alimenticios saudables na comunidade universitaria.

A través de «A Matriculata», a foodtruck “Cata a lata” percorrerá os principais campus universitarios de Galicia, ofrecendo degustacións gratuítas de deliciosas conservas de peixe e marisco. Esta iniciativa non só busca achegar ós mozos á riqueza nutricional destes manxares, senón tamén demostrar a súa versatilidade na preparación de pratos fáciles, rápidos e nutritivos.

Calendario do roteiro de “A Matriculata”

  • Luns 16 de setembro: Campus de Santiago de Compostela, Universidade de Santiago de Compostela.
  • Martes 17 de setembro: Campus da Coruña, Universidade da Coruña.
  • Mércores 18 de setembro: Campus de Lugo, Universidade de Santiago de Compostela.
  • Xoves 19 de setembro: Campus de Ourense, Universidade de Vigo.
  • Venres 20 de setembro: Campus de Pontevedra, Universidade de Vigo.
  • Luns 23 de setembro: Campus de Vigo, Universidade de Vigo.

Entre as 11:00 e as 16:00, os estudantes poderán gozar dunha selección de petiscos elaborados con conservas de peixe e marisco, e recibirán un receitario gratuíto para replicar estas receitas na casa. Ademais, contarase coa participación especial de recoñecidos expertos gastronómicos como Chema García (@elafarogastro) e Alberto Ribas (@Alivientoo @Maisgrelos), os cales compartirán os seus mellores consellos e trucos culinarios, demostrando os xoves “Que fácil é quererse ben”.

Obxectivo de “A Matriculata”

O propósito fundamental de «A Matriculata» é sensibilizar ós estudantes universitarios acerca da relevancia de levar unha dieta equilibrada e saudable, subliñando as vantaxes nutricionais das conservas de peixe e marisco. Con esta iniciativa, ANFACO-CECOPESCA reforza o seu compromiso coa promoción das conservas e produtos do mar e fomenta o benestar xeral da sociedade.

O desenvolvemento desta campaña poderase seguir a través das redes sociais de ANFACO-CECOPESCA (Cata a lata):

Blog (Cata La Lata): https://catalalata.com/

Instagram (Cata La Lata): https://www.instagram.com/catalalataoficial/

Facebook (Cata La Lata): https://www.facebook.com/catalalata

Twitter (ANFACO-CECOPESCA): https://x.com/anfacocecopesca?t=IHxEw6EJGpbypAjmRFuI-A&s=09

LinkedIn (ANFACO-CECOPESCA): https://www.linkedin.com/company/anfaco-cecopesca/

Comparte esta noticia